לפני הרבה שנים קניתי לי מק מיני ששימש אותי נאמנה. הוא היה קטן, זול, חזק ויפה. הוא היה המחשב המרכזי בבית. גלשתי עליו, פיתחתי עליו תוכנה לסטראטאפ שלם והבת שלי שיחקה בו. אבל לא מזמן קרתה לו תאונה קשה והוא החזיר את נשמתו לבורא.
התלבטתי מה לקנות במקום. לחזור לפיסי לא התחשק לי, אבל אפל לא שיחררה דגמים חדשים למיני מאז 2014. היו שמועות שעוד כמה חודשים יכריזו על דגם חדש, אז החלטתי לחכות. ואכן באה באוקטובר הבשורה על גרסה חדשה למחשב האהוב.
הבעיה בדגם החדש היתה שהוא כוון למה שקרוי prosumer. משתמשים חצי מקצועיים. בעוד המחשב שקניתי ב2012 עלה $600, הדגם הנוכחי בקונפיגורציה דומה יעלה כ $1500. וזה כבר הבדל רציני.
אז החלטתי לנסות משהו שכבר הרבה שנים רציתי לעשות. לבנות hackintosh. כלומר להתקין את מערכת ההפעלה של מק על חומרה של פיסי ״רגיל״
שמתי פעמי לחנות השכונתית שביידי הדף של tonymacx86 שכולל מפרטים תואמים שכן לא כל רכיב מתאים. בניגוד לחלונות שבנויה לרוץ כמעט על כל מחשב שהוא, הmacOS מתוכננת לרוץ רק על מחשבים שאפל בנתה, ולכן צריך לגרום לה להרגיש כמה שיותר בבית.
המפרט שנבחר כלל:
- לוח אם ASUS Prime H370M-PLUS
- מעבד i5-8600 3.1GHz 9MB TRAY
- דיסק WD Blue WD10EZEX SATA 1TB
- ודיסק SSD Sandisc 240Gb
- כרטיס המסך מובנה בלוח האם Intel UHD 630
- מארז פשוט וספק כח 550W
כל התענוג עלה 3865 ש״ח שהם $1025
עכשיו התחילה מלאכת ההתקנה, שלקחה מספר ימים טובים. ישנן שתי אסכולות איך לבצע את התעלול. אחת נקראית unibeast והשניה vanilla. אני התחלתי עם יוניביסט
כדי להכין את דיסק ההתקנה צריך מחשב מק. למזלי יש לנו שני מקבוקים בבית כשכבר הורדתי אליהם את הגרסא האחרונה של מערכת ההפעלה mojave. (אם אתם ממש מתעקשים, ניתן לבצע את הפעולה גם על פיסי, חפשו בגוגל)
הפעלתי את התוכנה, והלכתי לשתות קפה. זה לוקח הרבה זמן. בסוף קיבלתי דיסק-און-קי מוכן להתקנה. כשמדליקים את המחשב בפעם הראשונה יש לוודא שממספר הגדרות ב BIOS מתאימות להתקנה. להפתעתי רובן היו כבר במצב הנדרש. אז הנעתי את usb וישבתי לצפות. ראשון עולה clover שהוא ה boot loader.
ההתרגשות הגדולה מתחילה כשרואים את סימן התפוח על המסך. ואז הלב נופל לתחתונים כשמופיע סימן של ״אין כניסה״. וכאן מתחילה העבודה האמיתית……
בהתחלה בגלל שהיה לי גם HDD וגם SDD ניסיתי להתקין fusion drive, אבל די מהר הבנתי שזה מסבך אותי וחזרתי להתקנה רגילה
כמו בכל הדברים, אין תחליף לגוגל. דבר ראשון למדתי על flags שמעבירים אינפורמציה מ clover ל kernel. והחשוב מבינהם הוא -v כלומר vebose שגורם לתוכנה להדפיס את כל מה שהיא עושה. זה נראה שטף בלתי פוסק של אינפורמציה. וזה רץ כל כך מהר שצילמתי את זה בוידאו בטלפון כדי שאוכל לראות מה קורה בכל רגע. ההודעה האחרונה שהופיעה היתה “still waiting for root device”כלומר שמדיית ההתקנה לא מזוהה באופן תקין.
חיפוש נוסף בגוגל והתוודאתי למושג חדש kext. שהם הרחבות של הקרנל לביצוע פעולות. כדי להתקין אותם יש דבר לבצע mount למחיצת EFI שם יושבים כל הקבצים החשובים. הוספתי את הקובץ USBInjectAll.kext למחיצת /EFI/CLOVER/kexts/Other/ בכדי לאפשר לו לזהות את הusb, וגם העברתי אותו לשקע 2.0 כנגד עין הרע. בנוסף עברתי למחיצת /EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ והחלפתי את הקובץ AptioMemoryFix-64.efi בקובץ OsxAptioFix3Drv-64.efi
בנסיון הבא כבר הלך הרבה יותר טוב, ולאחר כמה לחיצות תוכנת ההתקנה התחילה לעבוד ולהתקדם. בסוף התהליך המחשב נתקע על “2minutes remaining״ אבל חיפוש בגוגל אמר שזה נורמאלי, ובדרך כלל מתבצע בשלב הזה אתחול מחדש של המחשב לשלב הבא של ההתקנה. אז כיביתי והדלקתי ידנית, ובאת הופיעה ממחיצה חדשה שהמשיכה בהתקנה ואז שוב נתקעה.
השלב הזה לקח לי יומים. בכל המדריכים, אם הגעת לשלב הזה הדרך קדימה סלולה הלאה. ניסיתי כל שיטת התקנה אפשרית, כל תוסף אפשרי, ערכתי את הקובץ config בכל צורה שאפשר השארתי הודעות ב3 פורומים שונים. זה כבר עלה לי בבריאות.
הטעות היתה שהזנחתי את הכיבוי האוטומטי. הוספה של EmuVariableUefi-64 ו slide=0 לפרמטרים פתרה את הבעיה וההתקנה סיימה עד הסוף.
הללויה.
אבל אם חשבתי שסיימתי ציפתה לי הפתעה. חיכו לי עוד יומים של משחקים בהגדרות ובתוספים כדי שדברים יעבדו כמו שצריך. וזה כולל הגדרות של הכרטיס קול והחיבור רשת ושאר פעולות בסיסיות. החבר הטוב ביותר שלי נהיתה תוכנה בשם clover connfigurator שמאפשרת לבצע שינויים בצורה גראפית. אבל הייתי כבר אופטימי והתחלתי להתקין תוכנות.
ואז שמתי לב שהכרום גולש מאוד לאט. ממסתבר שכדי להציג את התוכן הוא משתמש בהרבה מאוד משאבים ונזקק למאיץ גרפי ולו הבסיסי ביותר.ומשהו בהגדרות שלי לא איפשר את זה.הרבה שינויים בקובץ ה config.plist הביאו אותי למצב שבודדתי פרממטר בשם ig-platform-id שאומר למערכת איזה סוג היא. ניסיתי ערכים שונים שהוצעו ולא הצלחתי לגרום גם לסאונד וגם לוידאו לעבוד יחד.
כפתרון לבעיה חיברתי כרטיס קול usb שקניתי מאליאקספרס פעם. זה עבד יפה, אבל הרגיש לי פיספוס. לחילופין חשבתי לקנות כרטיס מסך רציני, אבל כרטיס תואם עולה בסביבות ה$100 וזה היה מפספס את הרעיון של מערכת זולה.
הקש ששבר את גב הגמל היה שמספר אפליקציות בכל זאת לא הופיעו כמו שצריך ואי אפשר היה לעשות לוגאין לסקייפ ולדרופבוקס.
אני מתאר לעצמי שיכולתי להמשיך ולנבור ולמצוא פתרון גם לזה(יהיה לזה פתרון בגרסה הבאה של Whatevergreen.kext) וגם לבעיות הבאות פתרון בסוף. אבל הנפתי דגל לבן. למרות שאת הפוסט הזה כתבתי על ההאקינטוש עצמו, כמו שאומרים באנגלית close, but no cigar. אני בדרכי לחנות של אפל לקנות מק מיני חדש